A pálinkás barátnémnak tetszett a bőr pénztárca

Van egy székely barátnőm. Eszméletlenül jó fej, és hihetetlenül szereti a pálinkát. És ezt nő létére nem szégyenli bevallani. Sokaknak nem szimpatikus, mert nagy a szája, mindenről megvan a véleménye, de nekem pont ezért szimpatikus. Mert őszinte. És főleg a barátaival, vagy akiket régebbről ismer. És bírja az önkritikát. Sokan nevetnek néha a tájszólásán, de ő nem szokott megsértődni ezen. Azt mondja, örül, ha valaki a képébe nevet, mert boldog. De aki sunyi, és a háta mögött neveti ki, azokat nem szereti. Talán azoknak jobb is, hogy ha nem ismerik őt. Nagyon kemény csaj.

Sokszor szoktunk elmenni bulizni együtt. Akkor aztán elszabadul a hadd el hadd. Egy kis pálinka után olyan jó kedve lesz, hogy csak na. Nem fél táncolni sem. Őt nem érdekli, hogy mit gondolnak róla, ő jól érzi magát. S talán ami a legfontosabb, hogy ha baj van, akkor mindig ott van nekem. Akármikor hívom, átjön és segít. Még csak kérlelni sem kell. Ilyen egy igaz barát.

De azért meg kell hagyni, hogy szeret csinosan öltözködni. Ilyen megfontolásból döntöttem el, hogy szülinapjára egy eredeti bőr pénztárcát fog kapni tőlem.

Na de honnan is vegyek neki? Pénztárcát sok helyen lehet kapni, bőr pénztárcát is, csak az sok helyen drága, és néhol inkább ilyen ódivatú, s neki modern, mai divatú kell.

Egyik barátnőm mutatott egy webshopot, ahol mai divatú, modern bőr pénztárcákat árulnak megfizethető áron. A készlet meglehetősen nagy, több, mint 100 divatos pénztárca közül lehetett választani.

Hogy pontosan milyet is szeretnék, abban a szűrők álltak rendelkezésemre. Kiválasztottam a pénztárcám által megszabott árkeretet, majd a színek közül rámentem a pirosra, mivel az a barátnőm kedvenc színe. Még így is volt jó pár termék, végül egy giuidi átfogópántos meggypiros lakkbőr pénztárcát választottam. Jó intenzív a színe, mégis elegáns. Praktikus, mert kisméretű, így bármelyik táskájában elfér, azonban mégis van külön zseb az apró pénzeknek, és külön a papírnak, ezenkívül van még 9 kártyatartó zseb.

Na ez már valami! Be is dobtam a kosaramba, és megrendeltem. Mivel a termék ára pont elérte a 10 ezer forintot, így nem kellett a szállításért külön fizetni. Mondjuk amúgy se sok, 990 ft a szállítási díj, ha a terméked nem éri el 10 ezert.

A jó az, hogy pár napon belül megérkezett a csomag. Szerencsére nem kellett csalódnom. Ez nem aliexpress, itt tényleg azt kapod, ami a leírásban szerepelt. És a színe is olyan intenzív. Ha jól emlékszem, a barátnőmnek van is egy ilyen meggyszínű rúzsa, ami pont talál ehhez a pénztárcához, így alig vártam, hogy odaadhassam! 23.-án találkoztunk, elmentünk korizni, és korizás után odaadtam neki a szép, új pénztárcát. Örült neki, nagyon is, és mivel ő őszinte, tudtam, hogy amikor azt mondja:köszönöm, az nem csak udvariaskodás, hanem tényleg hálás. Azt mondta, hogy még soha senkitől se kapott ilyen szép dolgot. Mondtam, hogy vigyázzon rá, és hogy megérdemli.

Ő ekkor rosszul érezte magát, mert hogy ő nem vett nekem semmit. De mondtam, hogy ez nem probléma, ugyanis nem kötelező mindig mindenkinek ajándékozni. Van úgy, hogy csak az egyik fél ad, s amúgy is, nagyon-nagyon sokat köszönhetek neki. Nekem már olyan mint egy nővér. A bátor, a vakmerő, aki mer élni, és meri jól érezni magát.

Mikor ezt elmagyaráztam, akkor meg azon kezdett el aggódni, hogy ez a pénztárca neki túl szép, és majd biztos ellopják, mert azt hiszik hogy sok pénz van benne. Én meg visszamondtam, hogy ha tolvaj lennék, ránézésre ő lenne az utolsó, akitől lopnék. Jobban félteném a saját testi épségem. Ő erre csak elnevette magát és rám nézett:

  • Nagy kópé vagy te kisanyám!

Mindig így hívott.

Azóta jelentem, hogy több hónap is eltelt és szerencsére még nem lopták el a meggypiros pénztárcát. De a barátnőm vigyáz is rá! És nem csak a tolvajoktól óvja. Hanem saját magától is. Ezt úgy értem, hogy igyekszik nem költekezni. Nem jár már annyit bulizni se… Vagy, csak simán felnőtt?