Így jártam az új kardigánnal a pálinka fesztiválon

Végre itt a jó idő, és itt az ideje a szabadtéri programoknak is, amikre egész télen vártunk. Nem csak zenei fesztiválok, és ugrálóváras gyerekprogramok várnak, hanem egymást követik a kifinomult ízléshez igazított rendezvények is. Egyik kedvencem ezek közül az agárdi pálinkafeszt. Inni lehet elegánsan is, ez pedig pont egy jó alkalom arra, hogy ezt megmutassuk. A baráti társasággal minden évben ellátogatunk oda, szinte már hagyománynak számít, hiszen egyre kevesebb időnk van találkozni, de ez a program fix. Ilyenkor megkóstoljuk a pálinka különlegességeket, jókat eszünk, és élvezzük a napsütést. Persze, volt már olyan is, hogy nem volt olyan hőség, mint amire számítottunk, és nagyon jól jött volna egy hosszú nadrág vagy pulóver. Az évek tapasztalata megtanított arra, hogy minden eshetőségre fel kell készülni, ezért meleg holmik nélkül már el sem indulok. Még tavaly kipróbáltam valami újat, mégpedig azt, hogy internetről rendeltem ruhát. Amúgy is kevesebb időm van plázákba járni, plusz nem is szeretem a tömeget, így a barátnőim által ajánlott webshopból választottam egy sportosan elegáns női kötött kardigánt a fesztre. Szeretek minden esetben kényelmes, mégis csinos ruhákban lenni, hiszen minden nap egy alkalom arra, hogy kiöltözzek.

Az már csak ráadás, hogy mindezt otthonról is intézhetem. Ilyenkor szeretek elidőzni a válogatással, hiszen senki sem sürget: se az eladók, se a pasim, így addig lófrálok virtuálisan a boltban, ameddig csak kedvem tartja. Így persze előfordul az is, hogy egyszerre több dolgot rendelek, de mivel jó áron vannak, ezért sose érzem azt, hogy fölösleges holmikat vásárolnék. A pálinkafeszt pont egy jó alkalom volt arra, hogy megnézzem a tavaszi/nyári kollekciót, és be kell valljam, hogy nem csak azt az egy szem kardigánt vettem, hanem választottam még mellé néhány lezser outfitet is. A munkámból adódóan sokat kell mászkálnom a városban, úgyhogy ezt mindig szem előtt kell tartanom, amikor összeállítom a szettjeim. A mottóm a hétköznapokban is a sportosan elegáns, amit az abutik honlapján mindig meg is találok. Volt olyan is, hogy egy elegáns konferenciára voltam hivatalos, végigjártam több üzletet, rengeteg időm ment el, majd otthon, végső kétségbeesésembe megnéztem a webshopot, és lám, ott volt a tökéletes alkalmi ruha. Ez olyan, mint egy multifunkciós bolt. Ha a harmincas, dolgozó nők korosztályának valamivel megkönnyítették az életét, akkor ez az!

női kötött kardigánAmikor egy-egy barátnőm el akar hívni shoppingolni, akkor én viccesen csak azt szoktam mondani, hogy jöjjön át hozzám, és vásároljunk a lakásból. Ezt eleinte nem értették, de aztán annál jobban értékelték a módszert. A csajos bevásárló túra modern változatát vezettem be ezzel, és nem kell átverekednünk magunkat a tömegen a sok zacskóval a karunkon.
Amikor pedig érkezik a futár az új ruhákkal, na, az szinte ünnepnap. Egyszer, vagy maximum kétszer fordult elő, hogy nem volt a jó méret, de azt is csak magamnak köszönhettem, ugyanis naivan a kisebbet rendeltem, mondván, hogy majd belefogyok. Ez sajnos már vagy egy tízéves terv, viszont mielőtt kétségbe estem volna kicserélték nekem azt a darabot egy nagyobbra.

Amolyan Murphy-törvény lehetett az idén, hogy egyáltalán nem volt szükség az új kardigánomra, mivel annyira meleg volt, hogy még este is pólóban koccintottunk egymás egészségére. Lehet, hogy egy kicsit belülről is melegített a folyékony gyümölcs, de én így utólag azt érzem, hogy elijesztettem a hideget a kardigánommal. Ha nem lett volna nálam, akkor biztos, hogy fáztam volna.