Iszogatás közben az egyik barátnőm a tiroli.hu-ról mesélt

A barátnőimmel nagyon szeretünk néha összeülni egy-egy csajos estére, legalább havonta kétszer, de általában néha többször is, hogy megbeszéljük a legújabb történéseket, iszogassunk és kikapcsolódjunk. Vannak kedvenc bárjaink és szórakozó helyeink, ahová szívesen megyünk, de sokszor él bennünk a kalandvágy, és van, hogy új helyeket is kipróbálunk, hátha azok is jónak fognak bizonyulni.

Ezen a hétvégén azonban nem akartunk kockáztatni, ezért abban a bárban találkoztunk, ami mindannyinknak nagy kedvence. Kati sajnos nem ért rá, mert lebetegedett a kisfia és nem akarta a férjére bízni Misi ápolgatását. Kati egyébként tavaly nyáron lett édesanya, szóval még csak alig múlt egy éves a fia, de azt kell mondanom, hogy mindannyian imádjuk a kis Misit. Kati az első közülünk, aki anya lett, szóval néha csak tátott szájjal hallgatjuk őt, hogy miket kellett átélnie terhesen, illetve a kicsi születése óta is.

Szóval Kati ezen a hétvégén kihagyta a mókát, Timi, Fruzsi, Linda és én viszont boldogan vetettük bele magunkat a szombat estébe és éjszakába. Az első pohár fehérbor mellett megemlékeztünk Katiról és megvitattuk, hogy nem szívesen ülnénk otthon szombat este egy beteg gyerek mellett, de abban egyet értettünk, hogy valószínűleg amikor az ember édesanya lesz, akkor teljesen átértékelődik benne minden és esze ágában sem lenne szórakozni, ahelyett, hogy a kisfia vagy kislánya fejét simogassa, amikor rosszul van.

Amikor pedig teljesen megvitattuk a Kati és Misi témát, Fruzsi vette át a szót, aki elújságolta nekünk, hogy megismerkedett valakivel, és úgy tűnik, hogy komoly a dolog. Örültük ennek a hírnek, mert szegény Fruzsi valahogy mindig megjárja a férfiakkal, és már régóta szeretnénk, hogy ő is megtalálja élete párját. Persze néhány hét, vagy hónap után még nehéz megmondani azt, hogy két embert egymásnak teremtettek-e, de ez pont az az időszak, amikor szabad ebben reménykedni.

Linda most csak arról mesélt nekünk, hogy milyen az élet azóta, hogy a párjával örökbe fogadtak két kiscicát. Állítása szerint hihetetlenül aranyosak, viszont Petivel vért izzadnak azért, hogy alomtálcára szoktassák őket. Egyelőre még ott tartanak, hogy a cicák ötven százalékos valószínűséggel pisilnek az alomba, szóval még van hová fejlődniük.

Én is megosztottam a lányokkal, hogy egyre jobban megy a munkám, ha minden igaz, akkor karácsony előtt egy kisebb összegű prémiumot is fogok kapni. Örülnék neki, hogyha esetleg elő is léptetnének, de nem szeretnék túlságosan is törtetőnek tűnni, hiszen nem is vagyok az, szóval a jövőben is próbálom olyan jól végezni a munkámat, mint eddig, aztán majd meglátjuk, hogy lesz-e ennek hozadéka.

Persze nem csak a munkáról meséltem a csajoknak, hanem a magánéletemről is, hiszen a barátok általában inkább arra kíváncsiak. A párommal, Lacival mostanában nagyon jó és harmonikus a kapcsolatunk. Mindketten sokan dolgozunk, próbálunk minél több pénzt félretenni, hogy minél hamarabb lehetőségünk legyen egy akkora lakást venni, ami már kellően nagy ahhoz, hogy akár már családot lehessen alapítani benne. Igaz, hogy még össze sem házasodtunk, de mivel egyikőnk sem tartja túlságosan fontosnak a papírt, ezért úgy vagyunk vele, hogy ráérünk majd arra akkor, amikor jön a baba. Az pedig még a távoli jövő része lesz.

Timi főként a munkájáról beszélt, mert sajnos nála ott most gondok vannak. Sajnos rosszul áll a cég szénája, lehetséges, hogy néhány embert ki fognak rúgni és mivel Timi csak nemrég kezdett el ott dolgozni, ezért sajnos esély van rá, hogy ha kirúgásokra kerül sor, akkor ő is a leendő álláskeresők között lesz. Szegény kicsit stresszes emiatt, de azt mondta, hogy nem fél annyira, mert hogyha új munka után kell néznie, akkor lehet, hogy ő is kipróbálja az ausztriai vendéglátós munkát, amit a párja már évek óta űz szezonálisan. Timi párja a tiroli.hu-n talált rá egy olyan lehetőségre, ahol segítenek magyar munkavállalóknak a téli, illetve nyári szezonra ausztriai munkát keresni. Persze ahhoz, hogy valaki el tudjon ott helyezkedni egy munkahelyen, ahhoz szükségeltetik némi német nyelvtudás, de aki tud társalogni azon a nyelven, akkor jó eséllyel indul a munkáltatók szemében.

Mondtuk Timinek, hogy nagyon hiányozna nekünk, hogyha adott esetben több hónapon át kint lenne Ausztriában, de abban egyetértettünk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, amivel adott esetben jó lenne, ha élne. Ráadásul ha ő is kimenne a párjával, akkor többet tudnának találkozni és ez akár a kapcsolatukat is erősíthetné. Olyannyira meghoztuk Timi kedvét ehhez az ausztriai munkához, hogy szinte már úgy van vele, hogy talán akkor is kimegy oda dolgozni, hogy ha nem bocsátják el a munkahelyéről.

Miközben pedig beszélgettünk, elfogyott néhány pohár bor, sőt, ittunk egyet a kedvenc pálinkánkból is, hogy koccintsunk arra, hogy mindannyiunk jövője egyre szebb és jobb legyen. Koccintottunk az én prémiumomra, Fruzsi új szerelmére, Lindáék cicáira és Timi esetleges ausztriai munkájára is. Kíváncsi vagyok, hogy a következő csajos esténken milyen újdonságokkal szolgálhatunk majd egymásnak, és remélem, hogy akkor már Kati is tud majd csatlakozni hozzánk.