Megfázás


Nátha vagy influenza döntötte le a lábáról?

fájdalom a lábak ízületeiben 30 év alatt

Ezt a kérdést igazából csak laboratóriumi vizsgálatok után lehet megválaszolni! Ennek ellenére, érdemes néhány tünetre odafigyelni, amelyek segíthetnek eldönteni, mennyire súlyos a betegségünk!

1 fokos kézízületi gyulladás

Az októbertől márciusig tartó időszakra megfázás jellemzőek a felső légúti megfázás különösen jól tudja ezt az, akinek óvodás vagy kisiskolás megfázás vanfőként megfázás nátha más néven megfázás és az influenza.

A szakemberek szerint ezek a leggyakoribb betegségek az embereknél, a népesség legalább 20 százaléka elkapja ezeket évente legalább egyszer.

Tünetek[ szerkesztés ] A meghűlés jellemző tünetei a köhögés, az orrfolyás, megfázás orrdugulás, és a torokfájás. További tünetei még az izomfájdalom myalgiaa fáradtságérzet, a fejfájás, és az étvágytalanság. A váladék színéből nem lehet következtetni arra, hogy a fertőzést baktérium vagy vírus okozta. A kezdeti tünetek közé tartozik még az orrnyálkahártya gyulladásatorokkaparás, torokfájás.

Mindkét betegséget vírusok okozzák, és a rájuk jellemző tünetek is nagyon hasonlóak lehetnek. Melyek akkor a legfőbb különbségek közöttük? Egyrészt, más-más vírusok a felelősek a betegségek kialakulásáért. Az influenzát az influenzavírus okozza, melynek négy A, B, C és D altípusa van. A legfertőzőbbnek, egyben legsúlyosabb tüneteket okozó A típusnak különböző, betűvel megfázás számmal jelölt szerotípusai vannak H1N1, H5N1 stb.

Meghűlés, megfázás tünetei és kezelése

A nátháért ezzel szemben legalább különböző vírus lehet a felelős, a leggyakrabban azonban az ún. Melyiktől megfázás rosszabbul? Az influenzára és a náthára általában ugyanazok vagy legalábbis nagyon hasonló tünetek a jellemzőek: tüsszögésköhögés, torokfájásorrfolyás, orrdugulás, fejfájásgyengeség.

Az influenza azonban jóval súlyosabb tüneteket okoz, és sokkal nagyobb a komoly, esetenként halálos szövődmények rizikója is. Náthából nap alatt felgyógyulhatunk, míg az influenza gyakran két hétig vagy még tovább is elhúzódhat.

Kutya és megfázás

Az egyik legfőbb különbség, hogy az influenza gyakrabban jár magas, 38 fok feletti lázzal, megfázás ez ráadásul több napon keresztül is tarthat. A náthára inkább a megfázás a jellemző. Szintén jellemző különbség, hogy az influenzánál az emésztőrendszert érintő tünetek is lehetnek, elsősorban hányinger, hányás vagy hasmenés.

a legjobb gyógyszer a térdízület fájdalmaira

Ezek a nátha esetében nagyon ritkák. Honnan tudom, hogy influenzás vagyok-e, vagy csak náthás? A tünetek árulkodóak lehetnek ugyan, de könnyen előfordulhat, hogy valakinél egyik vagy másik tünet hiányzik, vagy erősebben, esetleg gyengébben jelentkezik. Náthára utal, ha: nem vagyunk lázasak vagy csak hőemelkedésünk van, és az is csak napig nem jellemzőek az izomfájdalmak megfázás vagy csak enyhe fejfájásunk enyhe vagy közepes erősségű a köhögésünk fáj a torkunk be van dugulva az orrunk erősen megfázás az orrunk, taknyosak vagyunk hosszabb idő alatt alakul ki a betegség, napról napra folyamatosan egyre rosszabbul érezzük magunkat Megfázás utal, ha: magas lázunk van, több napig is lázasak vagyunk erős ízületi és izomfájdalmaink vannak nagyon fáj a fejünk rendkívül gyengének, elesettnek megfázás magunkat fáj a torkunk az orrdugulás, orrfolyás mértéke még elviselhető, keveset tüsszögünk hányingerünk van, esetleg hányás és hasmenés is jelentkezik a betegség rövid idő alatt, hirtelen megfázás ki pl.

megfázás ízületi fájdalmak ízületi gyulladás