Nagyapám és a Kunert

Nagyapám mindig azt mondta, amit ő nem tud, azt nem is érdemes tudni. Az dédunokáinak is gyakran mondogatja ezt, mikor azok igyekeznek bevonni a videojátékozásba, vagy valami Nagyapám számára hasonlóan idegen dologba.
Amennyire jól tud pálinkát főzni, éppen annyira nem ért azokhoz a technikai vívmányokhoz, amiket mi mindennap használunk.

A szokásos családi ebéd után ismét előkerültek a pálinkák, és amíg a gyerekek játszottak, mi felnőttek az asztalnál beszélgettünk. Ilyenkor a gyerekkori emlékektől kezdve az aktuális problémáinkig minden téma előkerül, ezekkel együtt pedig rendszerint megkóstolhatjuk nagyapám legújabb pálinkáját.
Az unokatestvérem terhes, így nem iszik belőle, én pedig vezetek, így kimaradtunk az aktuális kóstolásból. Amíg nagyapám sorolta, hogy hogyan is készítette a pálinkát, és milyen gyümölcsök vannak benne, mi az unokatestvéremmel a telefonját bámultuk elmélyülten. Igaz, én magam nem vagyok egy hatalmas babakocsi szakértő, de a honlapon, amit néztünk, minden teljesen érthetően le volt írva, így nem esett nehezemre különbséget tenni az egyes babakocsik között. Persze csak futólag mutogatta meg őket, a legnagyobb figyelmet annak szentelte, amibe elmondása szerint „teljesen beleszeretett”. A kocsi valóban gyönyörű darab, sok kiegészítővel, és nagyon jó áron.
Persze Nagyapa megelégelte a halk susmusolást az asztal végében, ő is tudni akarta, mi érdekesebb azon a ketyerén, mint rajta, mire az unokatestvérem lelkesen ecsetelni kezdte, hogy a kicsinek kunert babakocsit akarnak venni.
Persze rajtunk kívül senki sem tudta igazán, mit is takar a kunert babakocsi, és mitől másabb, mint a többi babakocsi, szóval a nagy csendre válaszul az unokatestvérem mesélni kezdett.
Az interneten találtak rá a BabaVerda áruházra, mikor a születendő második gyermekének babakocsit akartak venni, mivel az elsőt idősebb fia alaposan lestrapálta.
A kunert babakocsik kiváló minőségű, többfunkciós babakocsik, amiket a babakocsi.hu oldalon talált.
Nagyapám már itt elveszítette a fonalat, hiszen a babakocsi téma neki nem sokat mond, és talán nem is érdekli annyira, mint a család női tagjait, na meg az internethasználat is távol áll tőle, de csak bólogatott, hogy igen, érti, nagyon jók a kunert kocsik. Unokatestvérem persze nem hagyja lerendezni a dolgot, tovább ecsetelte, hogy mennyire magas minőségűek ezek a kocsik, hogy a BabaVerda áruház garanciát is ad rájuk, és hogy olvasta, mennyire strapabíró minden termékük. A kunert kocsik váza nagyon könnyű, így egyszerű őket cipelni, 3 részből áll, adnak hozzá mózeskosarat, sport ülőrészt, és autósülést is, és mennyire egyszerű dolga lesz vele, mert könnyedén fel tudja majd tenni a buszra is. Ez a cég nagyon figyel arra, hogy az összes babakocsijuk magas minőségű legyen, és a kialakításuk nagyon baba és anyukabarát is. Az, hogy könnyű a váza, egyáltalán nem megy a minőség rovására, mert nagyon jól rugózik, így például a csemete nem fog felébredni, ha esetleg feltolja egy padkára. Csepelen van a boltjuk, így nincs messze, hiszen ők is Csepelen laknak, nem is kell sokat utazniuk érte. A babakocsisaik designja egyedülálló, elegáns és nagyon szép, tehát nem csak minőségileg, hanem esztétikailag is a topon vannak, kiváló minőségű anyagokból dolgoznak, a külső is szép, nem csak praktikus. Az egyik barátnőjének is innen van babakocsija, igaz, nem kunert, hanem egy dorjan, de maximálisan meg van vele elégedve. Állíthatóak a lábrészek, így a gyereknek is nagyon kényelmes benne ücsörögni órákig.
A kis babakocsi bemutató után elhallgatott, én nagyban bólogattam, hogy igen, mindenképpen vegye meg ezt a kocsit, mert nagyon jól néz ki, és nagyon praktikus is, illetve az ára is kedvező. Nagyapám csak megvonta a vállát, hogy neki mindegy, mert állítása szerint: „- Mindegy melyik színűt veszed, 3 pálinka után úgyis mind ugyanolyan.”
Nevettünk egy jót, majd a beszélgetés végeztével Nagyanyám süteményeivel és Nagyapám újabb kóstolónak szánt pálinkájával együtt hazafelé vettük az irányt. Alig várom, hogyha hazaérünk, én is megkóstolhassam az új pálinkát.